Makarony rzemieślnicze

Puławy

Makarony rzemieślnicze od Central Park Bistro to nowość w Puławach! Naszą ofertę kierujemy do osób indywidualnych, a także do firm. Makarony rzemieślnicze idealnie nadają się na dodatki do zup, jak i jako główny składnik dań.

Makaron z naturalnych składników

Wśród składników są: mąka, woda, jajka i oliwa z oliwek. I tyle. Nasze makarony rzemieślnicze są robione tylko z naturalnych składników. Mąkę sprowadzamy specjalnie z Włoch, wybieramy wysokiej jakości oliwę z oliwek (oliwa nie jest dodawana do wszystkich rodzajów). Dodatkowo niektóre makarony zabarwiamy sokiem z buraczków dostarczanych od lokalnych dostawców albo sokiem ze świeżego szpinaku. Dzięki tym składnikom makarony mają wyjątkowy kolor i smak.

W chwili obecnej do wyboru są makarony: jajeczne, z burakiem lub ze szpinakiem. W przyszłości planujemy poszerzyć ofertę kolorowych makaronów.

Nasze makarony rzemieślnicze są w różnych kształtach. KLIKNIJ i zobacz pełny spis makaronów.

Na talerzu i w gablotce - zawsze świeże

Proces produkcji naszych makaronów rzemieślniczych rozpoczyna się od złożenia zamówienia na potrzebne produkty. Część z nich kupujemy od lokalnych dostawców; mąkę sprowadzamy specjalnie z Włoch.

Co dzień rano robimy świeży makaron. Nowe porcje są dodawane do gabloty wystawionej w lokalu. Każdego dnia są też robione audyty wewnętrzne, by ocenić świeżość makaronów w gablotce.

Makaron rzemieślniczy podawany jest również w daniach z karty Central Park Bistro. Nigdy nie podajemy makaronu suszonego ani mrożonego – każdą porcję makaronu z menu przygotowujemy po złożeniu zamówienia przez klienta.

OFERTA

dla klientów indywidualnych

GABLOTKA W RESTAURACJI

Codziennie rano przygotowujemy nowe porcje makaronów rzemieślniczych, które wystawiamy w naszej gablotce. Opakowanie zawiera 100 lub 150 g.

Wpadnij do Central Park Bistro (ul. Centralna 10, Puławy) i sprawdź aktualną ofertę!

MAKRONY RZEMIEŚLNICZE NA DOWÓZ

Istnieje również zamówienie makaronu rzemieślniczego na dowóz. Wystarczy zadzwonić lub zamówić makaron on-line.

Polecamy domówić makaron do pełnego zamówienia z Kuchni Puławy. Kliknij i sprawdź pełną ofertę:

MENU CENTRAL PARK BISTRO

Przypominamy, że wszystkie makarony ze stałej oferty menu Central Park Bistro są robione na miejscu! Chcesz sprawdzić, jak smakuje tagliatelle albo spaghetti z wybranym sosem? Zobacz nasze menu i zamów makaron rzemieślniczy z karty!

dla firm i przedsiębiorstw

MAKARONY RZEMIEŚLNICZE

Oferujemy makarony rzemieślnicze w ilościach hurtowych dla firm i przedsiębiorstw.  Krajanka do rosołu, tagliatelle czy rigatoni do dań głównych – wszystkie rodzaje znajdziesz poniżej.

TERMIN ZAMÓWIENIA

Na realizację dużych ilości potrzebujemy min. 48 godzin. Szczegółowe informacje umawiamy telefonicznie (numer do managera podany poniżej).

Makarony rzemieślnicze zawsze są przygotowywane w dzień odbioru zamówienia. Na życzenie możemy podsuszyć makarony.

PIEROGI RĘCZNIE LEPIONE

Oprócz makaronów w ofercie posiadamy również ręcznie lepione pierogi, przygotowywane we współpracy z marką U Kucharek. O szczegóły prosimy pytać telefonicznie.

INDYWIDUALNA WYCENA

Przy większych ilościach zapewniamy indywidualną wycenę. Istnieje możliwość dostawy zamówienia na podany adres (przy wcześniejszym ustaleniu).

Przedstawicieli firm prosimy o kontakt telefoniczny z managerem Mateuszem Okomskim:

794 335 858

SOS DO MAKARONU

Makarony rzemieślnicze Puławy – i nie tylko! W naszej restauracji produkujemy również domowe sosy, idealne do makaronów rzemieślniczych! Dostępne są smaki: pomidorowy, bazyliowy, kremowo-serowy. Na sztuki sprzedajemy je w opakowaniach 150 ml; przy zamawianiu większej ilości prosimy o kontakt telefoniczny z lokalem: 516 514 501

Makarony rzemieślnicze Puławy

Makarony rzemieślnicze w różnych kolorach i kształtach – zamów w Central Park Bistro w Puławach!

Poniżej przedstawiamy pełną listę makaronów, które produkujemy u siebie w restauracji. Istnieje również możliwość przygotowania makaronu spoza oferty na specjalne życzenie!

RODZAJE MAKARONÓW:

POLECAMY DO:

Nuvole, czyli makaron potocznie nazywany wstążkami, sprawdzi się idealnie do przeróżnego rodzaju zapiekanek i domowych sałatek. Szczególnie polecamy przygotowywać ten makaron na aldente.

POLECAMY DO:

zapiekanki, domowe sałatki

Tagliatelle to najpopularniejszy włoski makaron, o długości około 13 cm. Nie bez powodu mówi się, że tagliatelle to makaron do wszystkiego – pasuje do wszystkich włoskich sosów… i nie tylko!

POLECAMY DO:

z włoskim sosem

Rigatoni, czyli rurki krojone prostopadle, są często mylone z makaronem penne (rurki krojone pod skosem). Makaron rzemieślniczy rigatoni pasuje do wszelkich dań mięsnych ragout. Dzięki specyficznemu kształtowi podkreślą nawet najlżejszy smak warzyw, a ścisłe łączenie się z sosem sprawia, że są idealną bazą na zapiekanki.

POLECAMY DO:

ragout, zapiekanki

Spaghetti – tego jegomościa nie trzeba nikomu przedstawiać. Cieniutki, dłuuugi makaron uwydatni każdą podstawę sosu. Makaron rzemieślniczy spaghetti od Central Parku polecamy parzyć na wodzie a nie gotować – bo przecież chcemy delektować się smakiem prawdziwego włoskiego makaronu.

POLECAMY DO:

z sosem bolognese

Fettuccine jest łudząco podobne do tagliatelle, ale  troszkę węższe – co na talerzu nie robi jednak wielkiej różnicy. Pochodzi z okolic Rzymu i właśnie tam jest najbardziej popularny.

POLECAMY DO:

z włoskim sosem

Linguine pochodzi z Liguri. Makaron jest podobny do spaghetti, lecz jego przekrój jest soczewkowaty, lekko spłaszczony. Ten makaron rzemieślniczy pasuje do lekkich kremowych sosów.

POLECAMY DO:

z kremowym sosem
Fusilli, w Polsce makaron znany jako świderki, to idealny zamiennik ziemniaków! Zakręcony, sycący, nadaje się do zup i domowych sosów.

POLECAMY DO:

do zup, domowych sosów

Łazanki to płaskie, jednocentymetrowe kwadraciki. Szczególnie polecamy go do polskich dań: z kapustą i kiełbasą, a także jako dodatek do tradycyjnej świątecznej zupy grzybowej.

POLECAMY DO:

do zup, z kapustą i kiełbasą

Lasagne to duże, prostokątne płaty. Wykorzystywany jest do dwóch najpopularniejszych dań: lasagne bolognese i lasagne napoli. Dania te są przygotowywane w naczyniu żaroodpornym, płaty makaronu są układane naprzemiennie z farszem, a później zapiekane.

POLECAMY DO:

lasagne bolognese, lasagne napolI